Kungsängsenheten är de samlade förskolorna och skolorna i Smedby - Rambodalsområdet. Vi bildar barnen/eleverna för var de ska vara i framtiden, inte var vi är idag. Vi är en skola (förskola, skola och fritidshem) med ett gemensamt pedagogiskt förhållningssätt.

onsdag 4 april 2018

Påsklov Onsdag

Idag har vi på fritidshemmet haft en utedag på förmiddagen med 4 olika stationer med temat miljö i naturen, Eleverna blev indelade i 4 olika grupper.
Station 1
Här fick eleverna vara fiskare som dragit upp sitt nät. Men det fanns inte mycket fisk i nätet utan skräp. På denna station blev eleverna medvetna om att mycket skräp slängs i vattnet och spolas upp på våra stränder. Vet ni att det hamnar 5-13 ton skräp i våra hav varje år. Vad kan du göra?

Station 2

 Här har det hänt en miljökatastrof. Eleverna fick vara giftbekämpare. Ett fartyg har gått på grund och läcker ut gift som sprider sig. Varje grupp fick en varsin sektion där de skulle samarbeta och plocka bort det vita giftet som hade hamnat på ön.

Station 3
På denna station skulle de samarbeta 4 och 4 och fiska fiskar. De fick lära sig några fiskarter som abborre, gös, rödspätta, krabbor och musslor.


Station 4
Här skulle eleverna simma genom det sjunkna skeppet. Här tränade de smidighet och minne genom att ta sig genom vraket samtidigt räkna hur många fiskar de såg längs med simturen. Vet ni att det ligger ca 17000 vrak längs Sveriges kuster som riskerar att läcka miljöfarliga ämnen.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar