Kungsängsenheten är de samlade förskolorna och skolorna i Smedby - Rambodalsområdet. Vi bildar barnen/eleverna för var de ska vara i framtiden, inte var vi är idag. Vi är en skola (förskola, skola och fritidshem) med ett gemensamt pedagogiskt förhållningssätt.

fredag 13 april 2018

Veckobrev frita v.16


Hej!
Vad härligt våren verkar ha kommit för att stanna vilket ha bidragit till att många vill vara ute och leka. Vi är tacksamma om ni vuxna nu ser till att varma termovantar och byxor kommer hem. Vi har lite av den varan i kvarglömda hörnan.
Vi har under den här veckan börjat fördjupa oss i förmågan "Kommunicera med språkliga uttrycksformer i olika sammanhang och för skilda syften". De aktiviteter som vi har erbjudit denna vecka är högläsning där målet lyssna och återberätta har tränats. Vi har haft datakunskap då programmet Paint, söka upp en bild och utveckla den och att skriva på datorn har tränats. På tisdagen hade eleverna möjlighet att vara med i en 4 hörn-övning vilket tränade att stå för det man tycker och sin åsikt. Veckan avslutas med en argumentations övning där eleverna fick komma med förslag och därefter argumentera för eller emot.
Nästa vecka fortsätter vi med dessa aktiviteter:


Måndag: Fritaråd och högläsning
Tisdag: 4 hörn-övning
Onsdag: Datakunskap
Torsdag: Högläsning
Fredag: Argumentations-övningar


Trevlig Helg önskar vi på Bjärby
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar